Kanadan ja Ruotsin välinen puolivälierä oli yksipuolinen näytös. Edellisessä Suomi-ottelussa maaleitta jäänyt Kanada löi Ruotsin maan rakoon ja eteni vakuuttavasti välierään Yhdysvaltoja vastaan.

Avauserä eteni toiseksi viimeiselle minuutille asti maalittomana, kunnes Mark Scheifele ohjasi Ryan O’Reillyn vedon maaliin. Näin erätauolle mentiin Kanadan 1-0-johdossa, mutta enemmän oli luvassa.

Kanada näytti kaapin paikan

Toisessa erässä Kanada meni menojaan. Ensin Matt Dumba laukoi komealla siniviivavedolla Kanadan 2-0-johtoon ylivoimalla. Seuraavassa maalissa Brad Marchand iski Ruotsin verkkoon Dumban vedon, joka kimmahti päädystä maalin eteen. Neljäs maali tuli vain 11 sekuntia edellisen jälkeen. Kanada pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, ja Max Domi veti kiekon maaliin Sam Reinhartin syötöstä. Kolmanteen erään mentiin karuissa 4-0-lukemissa.

Päätöserässä Ruotsi teki sen, minkä pystyi, ja otti maalivahti Jacob Markströmin ensimmäistä kertaa pois maalilta, kun peliä oli jäljellä vielä yli 14 minuuttia. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan Markströmin oli palattava maalilleen jo muutaman minuutin kuluttua.

Sen sijaan Kanada jatkoi maalitehtailuaan, kun Mark Stone katkaisi syötön Ruotsin maalin edessä ja vei Kanadan jo viiden maalin etumatkalle. Kuudennen kerran Ruotsin verkkoa heilutti Derick Brassard, ja tuo osuma jäi pelin viimeiseksi.

Ottelu päättyi siis Kanadan murskaaviin 6-0-voittolukemiin, ja se pelaa lauantain välierässä Yhdysvaltoja vastaan. Pär Mårtsin menestyksekäs aikakausi Ruotsin päävalmentajana päättyi nöyryyttävään tappioon.