Suomi kaatoi Tanskan MM-kisojen puolivälieräottelussa numeroin 5-1 ja eteni turnauksen mitalipeleihin. Tanska laittoi kunnioitettavasti kampoihin, mutta ei lopulta mahtanut mitään koneen lailla tahkonneelle Leijona-joukkueelle.

Granlund avasi maalihanat

Leijonat aloitti ottelun väkevästi. Ensimmäiset viisi minuuttia oli leijonapaitojen hallittua pyöritystä Tanskan puolustusalueella. Ensimmäisen erän jälkeen Suomi johtikin ottelua 1-0 Mikael Granlundin veivattua kiekon näppärästi Tanskan maalin yläkulmaan.

Ennen Leijonien johtomaalia Tanska heräsi alkuhorroksesta ja loi muutaman laadukkaan maalintekopaikan. Suomen maalivahti Mikko Koskinen joutui venymään huipputorjuntiin pitääkseen maalinsa puhtaana. Etenkin Tanskan NHL-kolmikko osoitti vaarallisuutensa.

Laineen piiska viuhahti

Toisessa erässä Leijonat pääsi hieman onnekkaasti kahden maalin karkumatkalle, kun Pelicansissa pelaava Stefan Lassen huitaisi kiekon epäonnisesti omaan maaliin. Maali merkattiin Jarno Koskirannalle, jonka irtokiekon Lassen sähläsi omaan verkkoon.

Erän puolivälin jälkeen Tanskan tehokas ylivoima puri myös Leijonia vastaan. Mikko Rantasen istuessa jäähypenkillä Lars Eller kavensi Leijonien johdon yhteen maaliin.

Tässä vaiheessa esiin astui jälleen kerran Patrik Laine, joka pyyhkäisi huimalla rannelaukauksella Leijonat takaisin turvallisemman tuntuiselle kahden maalin karkumatkalle. Tanskan puolustus antoi Laineelle tilaa, eikä maalivahti Sebastian Dahm voinut mitään Laineen turnauksen seitsemännelle täysosumalle.

Kolmannessa erässä Tanska ei saanut kiriä käyntiin, vaan Leijonat teki fiksulla pelaamisellaan Tanskan aseettomaksi. Jussi Jokinen ja Mikael Granlund kaunistelivat osumillaan ottelun loppulukemat 5-1:een.

Suomi kohtaa lauantaina pelattavassa välierässä joko Venäjän tai Saksan.