Suomalaisista Valtteri Filppula oli viime yönä vahvasti menossa mukana NHL:n pudotuspeleissä.

Filppulan Tampa Bay Lightning kaatoi idän konferenssifinaaleissa Pittsburgh Penguinsin maalein 4-3 ja tasoitti voitot 2-2:een. Stanley Cup -finaaleihin pääsee neljällä voitolla.

Pysäytä Sidney Crosby

Filppula ei tehnyt ottelussa tehopisteitä, mutta pelasi joukkueensa hyökkääjistä eniten, 21 minuuttia ja 41 sekuntia. Tehtävänanto Filppulan ketjulle ennen peliä oli selkeä: pysäytä Sidney Crosbyn ketju. Siinä Filppula ketjukavereineen myös onnistui, sillä Crosby jäi nollille.

– Pystyimme myös pitämään kiekkoa heidän päädyssään. Painotimme sitä ennen ottelua. Crosbyn parhaat avut ovat hyökkäyspäädyssä. Saimme pidettyä usein 15–20 sekuntia kiekkoa hyökkäyspäädyssä, mikä syö väkisin heidän hyökkäyspelistään energiaa, Filppula sanoi pelin jälkeen Ilta-Sanomille.

Penguinsin Olli Määttä ei pelannut. Pingviinien puolustuksesta Trevor Daley loukkaantui, joten Määttä saatetaan kutsua hätiin seuraavaan otteluun. Penguins ja Lightning pelaavat viidennen finaalin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Valtteri Filppula (Tampa Bay Lightning), 0+0, jääaikaa 21:41
Olli Määttä (Pittsburgh Penguins), ei pelannut

Tampa Bay Lightning-Pittsburgh Penguins 4-3
Otteluvoitot tasan 2-2