Leijonat kaatoi kisaisäntä Venäjän välieräottelussa lukemin 3-1. Sensaatiomaisen tuloksen takaa löytyy joukkueellinen onnistujia. Leijonien voitto oli ylistysruno tiiviille viisikkopelille. Pelien ratkaisemiseksi tarvitaan kuitenkin myös huikeita yksilöitä, joita leijonajoukkueesta löytyy. Tässä Venäjä-ottelun TOP 3.

Nuorista pojista tuli suuria miehiä

Nuorten MM-kisojen maailmanmestarit ovat tottuneet voittamaan. Tämä näkyi kaukalossa Venäjän tähtisikermää vastaan. Sebastian Aho ja Mikko Rantanen pelasivat kisojen parhaat ottelunsa. Patrik Laineella oli ottelussa vaikeita hetkiä, mutta jälleen tamperelainen nousi esiin silloin, kun joukkue häntä eniten tarvitsi. Leijonien pistekunkku tarjosi maukkaan syötön Jussi Jokisen johtomaaliin, joka osoittautui voittomaaliksi. Aho puolestaan viimeisteli kaksi vähintään yhtä tärkeää ylivoimamaalia.

Mikko Koskinen

Venäjä ei ollut huono Leijonia vastaan, eikä voitto olisi välttämättä irronnut ilman täydellistä maalivahtipeliä. Pietarin SKA:ssa ammatikseen torjuva Mikko Koskinen nollasi Venäjän tehokkaat tähdet kerta toisensa jälkeen. Eleetön torjuntatyyli sai venäläiset tuskastumaan. Tälläkin kertaa Leijonien maalivahtipeli on turnauksen ehdotonta eliittiä.

Atte Ohtamaa

Koko Leijonien puolustus voidaan nimetä onnistujaksi, mutta Koskisen apumiehenä toiminut Atte Ohtamaa ansaitsee taistelutahdostaan erityismaininnan. Moni jättäisi menemättä Aleksandr Ovetškinin laukauksen eteen, mutta Jokeri-pakki ei mustelmia pelkää. Blokattujen laukausten lisäksi pelasi parhaan ottelunsa myös kiekollisesti. Ohtamaan puntti ei tutissut venäläistähtien edessä.