Suomi voitti Venäjän jääkiekon MM-kisojen välierässä maalein 3-1 ja eteni loppuotteluun. Venäjän kapteeni Pavel Datsjuk palkittiin Venäjän parhaana pelajana ottelussa, mutta hänkään ei onnistunut kantamaan joukkuetta kotiturnauksen finaaliin.

– En ollut nähnyt yhtään Suomen ottelua, en tiennyt miten he pelaavat. Meidän ongelma oli ilmeinen: pitää pelata 60 minuuttia. Mitä toisessa erässä tapahtui? Aloimme laukoa liian vähän. Olisi pitänyt hyökätä ja mennä maalille, mutta emme tehneet sitä, Datsjuk analysoi peliä Sport-Ekspress-lehdelle.

Vaikka Venäjä luonnollisesti tavoitteli mestaruutta kotikisoistaan, riittää Venäjällä Datsjukin mukaan virtaa vielä huomiseen pronssiotteluun.

– Pronssipeli on tärkeä joukkueelle. Meidän täytyy päättää turnaus mitaleille, ja me tulemme taistelemaan, Datsjuk lupasi.

Kolmas perättäinen tappio Suomelle

Venäjä on hävinnyt kotimaassaan käydyissä arvokisoissa jo kolme kertaa putkeen Suomelle. Ennen tätä iltaa Suomi oli löylyttänyt itänaapuria Sotšin olympialaisissa ja Venäjän vuoden 2007 MM-kisoissa. Datsjuk ei kuitenkaan myönnä, että Venäjällä olisi mitään Suomi-kammoa.

– Onko joukkueellamme Suomi-kompleksi? En ymmärrä, mistä puhutte.