Leijonien kolmas maailmanmestaruus oli lähellä, mutta silti niin kaukana. Finaalissa vastaan tuli huomattavasti tiistain peliä kurinomaisempi Kanada, joka oli jatkuvasti askeleen suomalaisia edellä. Vaahteranlehdille maan historian 26:nnen maailmanmestaruuden ratkaisi huippulupaus Connor McDavid, joka avauserässä pääsi yllättämään Mikko Koskisen.

2-0-tappio oli suuri pettymys kullanhimoisille Leijonille. Vain yksi heikompi peli riitti menettämään MM-kullan vihollisen käsiin.

Kanadan johtomaalia seurasi asemasota

Suomi kärsi jälleen ensimmäisillä minuuteilla käynnistymisvaikeuksista. Kanada oli käyttää vaisun alun hyväksi välittömästi. Mark Scheifele ei kuitenkaan osunut kunnolla mailallaan joukkuekaverin syöttöön, koska Ville Pokka ehti väliin katkaisemaan.

Avauserän ylitettyä puolenvälin se Kanadan avausmaali sitten syntyi. Connor McDavid rynnisti oikealta laidalta maalille ja ujutti omien jalkojensa välistä kiekon voimattoman Mikko Koskisen selän taakse siirtäen Vaahteranlehdet 1-0-johtoon. Leijonien maalipaikat oli ensimmäisellä kaksikymppisellä vähissä, mutta yksi hyvä tilanne siunaantui Patrik Laineelle. Tamperelainen ei saanut harmiksemme vietyä kiekkoa vapaasta paikasta Cam Talbotin ohitse, ja näin tauolle mentiin Kanadan johdossa.

Toisen erän lopussa molemmilla huippupaikat

Vaahteranlehtien painostus jatkui toisen erässä. Koskisen torjunnat kuitenkin pitivät eron maalin päässä. Pelin puolivälissä niitä oli jo 14 kipaletta. Keskimmäisen erän viimeiselle minuutille saatiin vielä säpinää, kun Leijonat sai ylivoiman Scheifelen lyötyä Koskista tilanteen jälkeen käsille. Tämän erikoistilanteen aikana lähempänä maalia oli kuitenkin Kanada. Suomen syöttö viivalle meni vikaan, minkä seurauksena Boone Jenner vapautui läpiajoon. Onneksi Mikael Granlund ehti luistella hyökkääjän perään ja estää häirinnällään toisen takaiskun syntymisen.

Ennen Jennerin paikkaa myös Jarno Koskirannalla oli loistava tontti saman ylivoiman aikana tasoitukseen. Sentteri oli jälleen hyvin maalilla vastaanottamassa Mikko Koivun syötön, mutta ei onnistunut ohittamaan patjallaan kiekon tielle venynyttä Talbotia.

Karvas pettymys – maaleitta ei voi voittaa mestaruutta

Kolmannen erän alussa Leijonat joutui räikeän tuomarivirheen kohteeksi, kun Mark Stone kahvasi Sebastian Ahon jäihin. Ylivoiman sijaan peliä jatkettiin kaikkien ihmetykseksi tasavajaalla Ahon saatua myös rangaistuksen sukeltamisesta. Tätä tuomiota oli näin sinivalkoisin silmin hyvin vaikea käsittää.

Suomi haki vielä viimeisellä minuutilla ratkaisua ilman maalivahtia, mutta sekin päättyi pettymykseen. Duchene laittoi vielä lopullisen niitin kaksi sekuntia ennen loppua tyhjiin päättäen Leijonien kisaurakan raskaalla tavalla.