Siitä saakka kun MM-kisojen lähetysoikeudet siirrettiin MTV:lle, olemme saaneet ennen jokaista ottelua ihmetellä, millaisen asun asiantuntija Juhani Tamminen on pukenut tällä kertaa ylleen.

Sunnuntaina, kun Suomi pelasi Venäjän MM-turnauksen loppuottelussa Kanadaa vastaan, ”Tamin” päällä nähtiin kerman värinen puku hopeaisella kravatilla ja säkenöivillä kristalleilla koristetulla liivillä varustettuna.

Viihde edellä

Tammisen pukeutumiseen kiinnitti nyt huomiota myös kanadalaismedia Toronto Sun. Entinen jääkiekkovalmentaja ammentaa inspiraationsa Kanadassa legendan asemassa olevalta Don Cherryltä. Toisin kuin Cherry, Sunin mielestä Tamminen ei kuitenkaan ota itseään yhtä vakavasti kuin esikuvansa ja kommentit ovat vieläkin värikkäämpiä.

Tamin kohdalla kyse onkin puhtaasti viihteestä.

– Teemme tätä ohjelmaa kolmelle miljoonalle katsojalle. Emme siis voi vain analysoida peliä, vaan pitää tuoda jotain ekstraa mukaan. Minä olen siinä mukana, Tamminen kertoi kanadalaismedialle.

Tamminen tuli pelaajaurallaan tunnetuksi Turun Palloseurasta, jonka riveissä kiekkopersoona voitti Suomen mestaruudenkin. 20-vuotisella valmennusuralla 65-vuotiaan turkulaisen parhaaksi saavutukseksi jäi Oulun Kärppien nostaminen takaisin pääsarjatasolle kaudella 1999-2000.

Tamminen myös pelasi urallaan Pohjois-Amerikassa Cleveland Baronsin ja Cleveland Roadrunnersin riveissä. Tuolloin alkoi myös esikuva Cherryn seuraaminen.

– Luonnollisesti seurasin häntä Pohjois-Amerikassa pelatessani. Hän oli hyvä valmentaja Boston Bruinsissa. Seuraan televisiota ympäri maailmaa ja tiedän mitä tapahtuu, Tami kommentoi.

Stylistilla vapaat kädet

Cherry valitsee pukuihinsa itse materiaalin ja teettää ne räätälillä. ”Don Tami” taas jättää kaiken omalla stylistilleen. Tamminen antaa hänelle varsin vapaat kädet, eikä muista vielä kumonneensa ainuttakaan ideaa.

– Hän matkustaa Intiaan ostamaan puuvillaa ja lähettää minulle kopion hyväksyttäväksi. Kerroin hänelle jo aikaisessa vaiheessa, että minulla on oma tyylini. Olen tähti ja olin sitä jo ennen hänen tuloaan.

– Nyt hän on sitä, Tami tokaisee.