Suomi hävisi sunnuntaina jääkiekon MM-finaalin Kanadalle, mutta henkilökohtaisella tasolla monelle Leijonalle turnaus oli menestys. Patrik Laine valittiin kolmantena suomalaisena MM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi. 18-vuotias Laine oli myös historian nuorin palkinnon voittanut pelaaja.

Suomi otti pistepörssin kaksoisvoiton, kun MM-kisat pelattiin Norjassa vuonna 1999. Saku Koivu oli ykkönen 16 pisteellään, mutta 11 pistettä iskenyt Teemu Selänne sai tuolloin historian ensimmäisen turnauksen arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan palkinnon. Selänne oli 28-vuotias voittaessaan palkinnon. Suomi hävisi turnauksessa Tšekille kaksiosaisen finaalisarjan jälkeen.

Vuonna 2014 Valko-Venäjällä pelatuissa kisoissa Pekka Rinne oli merkittävä tekijä siinä, että Suomi eteni turnauksen finaaliin. Kolme nollapeliä torjunut Rinne valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi ja myös turnauksen tähdistökentällisen maalivahdiksi. Rinne oli tuolloin 31-vuotias.