Patrik Laine ja Sebastian Aho löivät itsensä ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissaan ryminällä läpi Leijona-miehistössä. 18-vuotias Laine valittiin Venäjällä pelatun turnauksen parhaaksi pelaajaksi (lue uutinen tästä). Kesällä 19-vuotta täyttävä Aho puolestaan iski kaksi tärkeää maalia välierissä Venäjän verkkoon.

Nuorukaisista kummaltakaan ei löydy toistaiseksi suurempaa kokemusta pienestä kaukalosta. Päävalmentaja Lauri Marjamäki kuitenkin uskoo lahjakkuuden täyttävän tämän puutoksen.

– Kaikilla on omat kehityskohteensa. Meillä on kaksi pelaajaa (Aho ja Laine), jotka eivät ole ikinä pelanneet pienessä kaukalossa. Varmasti liikkellelähdöt, nopeampi reagointi ja liikkuminen voi olla haasteita. He ovat kuitenkin fiksuja kavereita ja tietävät, että nyt on kesä aikaa parantaa heikkouksia, Marjamäki kommentoi Leijonat.comille.

Itsetunto parantanut nuorilla kiekkoilijoilla

Leijonat on voittanut tänä vuonna jo alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. Juuri päättyneessä miesten turnauksessa Suomi sijoittui toiseksi.

Marjamäen mielestä nuorista pelaajista huokuu poikkeuksellisen kova voitontahto.

– Heissä kaikissa paistaa itseluottamus, itsetunto ja pelirohkeus. Voittamaan oppii vain voittamalla ja ne on onnistunut siinä. Kun kerran voitat, tiedät miltä se tuntuu ja mitä se vaatii.