Suomi on ollut tänä vuonna voittamaton vastus Venäjälle jääkiekon arvokisoissa. Leijonat kaatoi Venäjän sekä alle 18-vuotiaiden, alle 20-vuotiaiden että aikuisten MM-kisoissa. Myös Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko on havainnut maansa heikon menestyksen Suomea vastaan.

– Miksi häviämme Suomelle kaikilla tasoilla? Kysymys ei ole yksinkertainen, mutta täytyy pitää mielessä, että vielä 5-10 vuotta sitten kaikki oli toisin, ja joukkueemme ”ei huomioinut” heitä reitillään, Mutko sanoi Matš TV -kanavalle.

Mutko näkee, että Suomessa tehdään jääkiekon eteen työtä pitkäjänteisesti. Hänen mukaansa Venäjällä tulisi rakentaa jääkiekon ”kehityspyramidi”, kuten Suomessa.

– Tällä hetkellä Suomessa jääkiekko kehittyy hyvin rauhallisesti ja suunnitelmallisesti, rakennetaan jäähalleja ja nähdään vaivaa lasten jääkiekon eteen – siinä on asian ydin.