Olli Juolevi pelaa tänään Kanadan arvostetuimman junioriturnauksen Memorial Cupin voitosta. 18-vuotiaan suomalaispuolustajan seura London Knights voitti turnauksen alkusarjassa kaikki kolme otteluaan. Memorial Cupissa pelaavat Kanadan neljän juniorisarjan mestarit.

Juolevin Knights kohtaa loppuottelussa QMJHL:n mestarin Rouyin-Norandan. Voitolla suomalainen voittaisi kolmannen mestaruutensa alkuvuoteen. Juolevi voitti myös alkuvuodesta Suomessa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.

– Kaikki on mennyt tähän saakka täydellisesti. Meidän täytyy vain voittaa sunnuntaina niin tämä on täydellinen kausi sekä itselleni että joukkueelle. Olen erittäin tyytyväinen päätökseeni tulla tänne, Juolevi iloitsi NHL.comille.

Juolevi uskoo vuoden Pohjois-Amerikassa kehittäneen puolustajaa myös pelaajana. Apua on saatu NHL:ssä jo vierailleilta joukkuekavereilta.

– Kyse on eurooppalaisen ja pohjoisamerikkalaisen jääkiekon erojen oppimisesta. Pystyn tekemään nopeampia ratkaisuja jäällä ja olen vahvempi kaksinkamppailuissa. Se tekee NHL:ään murtautumisesta helpompaa. Meitä valmistetaan näihin asioihin ja se on iso apu erityisesti minulle, joka tulee Euroopasta.

Juolevilla on mahdollisuus tulla kesäkuussa varatuksi ensimmäisenä puolustajana. Vain Kanadan Jacob Chychrun on rankattu korkeammalle. Juolevi itse ei näe asiaa niin tärkeänä.

– Tärkeämpää on, että joukkue todella haluaa sinut ja ajattelevat sinun olevan hyvä pelaaja sekä suuri palanen heidän tulevaisuuttaan.