Suomi on saanut varhain maanantai-aamuna uuden Stanley Cup -voittajan ja hän on Olli Määttä. 21-vuotiaan puolustajan edustama Pittsburgh Penguins kaatoi ratkaisevassa kuudennessa ottelussa vieraskentällä Joonas Donskoin edustaman San Jose Sharksin 3-1-lukemin. Sarja ratkesi lopulta Pensille otteluvoitoin 4-2.

– Ei tälle löydy sanoja. En tiedä mitä on tapahtunut, Määttä iloitsi mestaruuden jälkeen tv-haastattelussa.

Penguinsin voittomaalin napautti suoraan Sidney Crosbyn syötöstä toisen erän puolivälissä Kris Letang. Ottelun viimeisillä hetkillä kapteeni tarjosi jälleen syötön, josta ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvist löi loppulukemat tyhjään maaliin.

Määttä on järjestyksessään 12:s suomalainen pelaaja, jonka nimi tullaan kaivertamaan Stanley Cupiin. Puolustajan rooli kasvoi kevään edetessä ja 17:n pudotuspelin aikana syntyi tehot 0+7. Nyt Määttä saa tuoda kesällä pokaalin kotikaupunkiinsa Jyväskylään suurella ylpeydellä.