NHL-seura Chicago Blackhawks on kaupannut Leijona-sentteri Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanesiin. Suomalaisen lisäksi vaihdossa Hurricanesiin matkaa Bryan Bickell.

Blackhawks saa vaihdossa toisen kierroksen varausvuoron ensi viikon varaustilaisuuteen ja kolmannen kierroksen vuoron ensi vuodelle. Kyse siis on tilanluonnista palkkakattoon.

Teräväinen itse yllättyi seurasiirrosta. Hyökkääjä on tällä hetkellä Suomessa.

– Se oli normaali päivä. Et voi koskaan tietää, mitä voi tapahtua. Erityisesti Chicagossa ja heidän palkkakatossaan. Tätä ei voi koskaan aavistaa, mutta en odottanut mitään tällaista, Teräväinen kertoi puhelimitse Chicago Sun Timesille.

21-vuotias Teräväinen pelasi kolme kautta Chicagon riveissä. Viime keväänä sentteri pääsi juhlimaan yhdessä Kimmo Timosen kanssa uransa ensimmäistä Stanley Cupia.

Vaikka Teräväinen sopeutuu myös oikealle laidalle, suuremman roolin saaminen Chicagosta olisi ollut vaikeaa. Suomalaisen edellä nokkimisjärjestyksessä olivat Jonathan Toews, Artem Anisimov, Patrik Kane ja Marian Hossa.

– Supertähtien kanssa pelatessa suuren roolin saaminen on vaikeaa. Syynä tähän on se, että hyviä pelaajia on niin paljon. Ehkä nyt saan pelata enemmän, Teräväinen kommentoi.

Teräväinen lyöttäytyy Carolinassa yhteen suomalaislupaus Sebastian Ahon kanssa. Kärppien hyökkääjä teki juuri tulokassopimuksen Hurricanesin kanssa (lue uutinen tästä). Kaksikosta molemmat ovat mukana syksyn World Cup -joukkueessa.