NHL:n varaustilaisuuteen on viikko aikaa ja kuhina ykkösvalinnasta käy erityisen kuumana. Toronto Maple Leafs varaa ensimmäisenä joko yhdysvaltalaissentteri Auston Matthewsin tai Leijona-laituri Patrik Laineen.

Leafsin odotetaan varaavan ensimmäisenä keskushyökkääjä Matthewsin. Myös Tapparan Laine uskoo sopeutuvansa tarpeen tullen jopa sentteriksi. Liigassa ja maajoukkueessa 18-vuotias lupaus on pelannut aina laidalla.

– Otin yhden aloituksen MM-kisoissa ja voitin sen. Näin minulla on 100-prosenttinen aloitusprosentti. En ole koskaan pelannut sentterinä. Jos joukkue kuitenkin varatessaan haluaa minut sille paikalle, tulen yrittämään parhaani, Laine kertoi itsevarmasti NHL.comille.

Matthewsin valintaa puoltavat kykyjenetsijät painottavat yhdysvaltalaisen pelipaikkaa. Laatusentterejä kun on erityisen vaikea joukkueeseen saada.

Lainetta puolestaan pidetään tehokkaampana vaihtoehtona. Tamperelaisen uskotaan nousevan jopa 45 maalin supertähdeksi.

– Laine olisi valintani, koska puollan riskiä. Hänellä on erikoiskyvyt, jotka antavat eväät nousta supertähdeksi. Ennakoisin Laineelle 45 maalia ja 45-50 syöttöpistettä kaudessa. Hän on älykäs ja itseluottamusta löytyy. Nämä osa-alueet antavat hänelle pienen etumatkan olla paras vaihtoehto, nimetön kykyjenetsijä kommentoi NHL.comille.

NHL:n varaustilaisuus järjestetään 24.-25. päivä kesäkuuta Buffalossa.