Winnipeg Jets on varannut Tapparan Patrik Laineen ensimmäisellä kierroksella NHL:llään. 18-vuotias Leijona-hyökkääjä varattiin toisena koko Buffalossa järjestetyssä tilaisuudessa. Ensimmäisenä varannut Toronto Maple Leafs valitsi odotetusti USA:n maajoukkueesta tutun sentterin Auston Matthewsin.

Laine pelasi hyvin menestyksekkään kevätkauden liigassa ja maajoukkueessa. Hyökkääjä voitti vuoden alussa Helsingissä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden, ja juhli huhtikuun lopussa Tapparassa SM-kultaa tehtyään 18 otteluun tehot 10+5=15.

Hyvät otteet toivat Laineelle myös paikan Venäjän MM-kisoissa, missä suomalainen valittiin nuorimpana koskaan turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Finaalissa Suomi kuitenkin hävisi mestaruuden Kanadalle.

Laine on mukana Suomen syksyn World Cup -ryhmässä. Myös kaikkien aikojen Leijona-pelaajiin kuuluva Teemu Selänne aloitti NHL-uransa Winnipegissä.