Rasmus Ristolainen pelasi päättyneellä NHL-kaudella Buffalo Sabresissa selkeässä ykköspakin roolissa. 21-vuotias turkulainen urakoi yli 20 minuutin jääajan ottelua kohden ja painoi 82 otteluun tehot 9+32=41.

Suuri rooli miellytti Leijonien World Cup -puolustajaa.

– Valmennus luotti ja oli hieno pelata paljon. Sain paljon ylivoima- ja alivoimavastuuta. Se oli hienoa, Ristolainen sanoi Leijonat.comille.

Ristolaisen edustama Sabres on hyvien varausten myötä nousemassa takaisin playoff-kandidaatiksi. Seura teki myös Kyle Okposon värväyksen myötä hyvän kaappauksen vapailta markkinoilta. Myös suomalaispuolustajan mielestä joukkue on tällä hetkellä noususuunnassa.

– Viime kausi oli jo parempaa peliä. Jäätiin vain vähän playoffeista. Uskon, että olemme tulevalla kaudella erittäin varteenotettava playoff-joukkue.

World Cup ensimmäinen aikuisten arvoturnaus

Ristolainen nähtiin viimeksi Leijonien paidassa arvoturnauksessa vuoden 2014 alle 20-vuotiaiden joukkueessa. Puolustaja ratkaisi tuolloin maailmanmestaruuden jatkoaika-maalilla Ruotsin verkkoon.

– Hienoa, että osui omalle kohdalle. Kyllä kuitenkin mestaruus oli se, mitä tavoiteltiin, turkulainen muisteli.

Syksyn World Cup on Ristolaiselle ensimmäinen aikuisten arvoturnaus. Joukkueesta löytyy monia nuorten joukkueesta tuttuja kasvoja. Ristolaista ei yllätä, että niinkin moni saman vuosikerran maailmanmestari on lyönyt myöhemmin itsensä läpi.

– Kaikki on erittäin kilpailuhenkisiä ja lahjakkaita pelaajia. He halusivat urallaan eteenpäin. Ei se yllättänyt.