KHL:n tuoreeseen kiinalaisseuraan Red Star Kunluniin on siirtynyt tähän mennessä useampi suomalaispelaaja. Yksi heistä on Leijona-puolustaja Janne Jalasvaara. Joukkue on tällä hetkellä leirillä Vierumäellä.

Jalasvaara vietti viime kauden KHL-seura HK Sotšissa. Kahdesti Gagarin Cupin voittanutta 31-vuotiasta oululaista Kiinassa kiinnosti uutuuden viehätys.

– He kysyivät, halusinko tulla. Tottakai olin kiinnostunut. Olen todella innnostunut, koska kaikki on niin uutta. En ole myöskään ollut koskaan ennen Kiinassa, Jalasvaara kertoi IIHF:n haastattelussa.

Jalasvaaran siirron solmi Venäjällä pelaajan agentti. Kiinasta tähän mennessä tiedossa on ainoastaan paikallinen ruoka. Myöskään perheen muuttoa ei olla vielä suunniteltu.

– Ruoka on ainakin hyvää. Se on alku hyvälle seikkailulle. Kaikki on mennyt tähän mennessä hyvin. Meillä on hyviä harjoituksia ja jopa valmentaja puhuu hiukan Suomea. Se auttaa meitä.

Kunlunia luotsaa Vladimir Jursinov jr. Venäläisluotsi valmensi Suomessa seitsemän vuoden aikana Tampereen Ilvestä ja Porin Ässiä.

Myös viisi suomalaispelaajaa seurassa tulivat Jalasvaaralle yllätyksenä. Joukkueessa pelaavat myös muun muassa Tomi Karhunen, Tuukka Mäntylä ja Anssi Salmela.

– En tiennyt tullessani, että täällä olisi noin monta suomalaista pelaajaa. Ensimmäisen kerran vakuutuin, kun valmentaja kutsui minua. Ymmärsin enemmän kuin puhun itse Venäjää.

KHL-kausi alkaa elokuun 22. päivänä.