Olli Juolevi päätti viime kautensa Pohjois-Amerikassa arvostetun Kanadan juniorisarjojen mestaruuden Memorial Cupin voittoon. 18-vuotias puolustaja varattiin myös viiden parhaan joukossa ensimmäisellä kierroksella Vancouver Canucksiin.

Too many men on the site -kiekkoblogin kirjoittaja Ryan Ritchie ei odottanut Canucksin saavan Juolevia, vaan Edmonton Oilersin varaavan hänet neljäntenä. Oilers kuitenkin valitsi toisen suomalaisen Jesse Puljujärven.

– Suurikokoinen suomalainen on erinomainen kahden suunnan puolustaja. Häntä tunneta näkyvyydestä, mutta hoitaa roolinsa tehokkaasti. Juolevilla on kyky napata pari syöttöpistettä niin, ettei edes huomaa häntä jäällä. Paras puoli on, että hän tekee harvoin virheitä puolustuspäässä, Ritchie kehuu kirjoituksessaan.

Juolevia on usein verrattu Olli Määttään. Ritchie kuitenkin näkee puolustajan olevan ominaisuuksiltaan enemmän Määtän ja Rasmus Ristolaisen välimaastossa, mutta kypsempänä kuin he olivat helsinkiläisen ikäisenä.

Ritchien mielestä Juolevilla on pieni mahdollisuus aloittaa kautensa Canucksin NHL-miehistössä. Edes puolustusta Florida Panthersista vahvistamaan hankittu Erik Gudbranson ei sulje pois sitä.

– Hänen kokonaispelinsä on vuosia edellä kehitystä. Hänellä on myös kokoa ja kyky lukea peliä. Juolevi voi olla paras suomalainen puolustaja lupaus, sitten Teppo Nummisen.

Juolevi voitti tammikuussa Nuorten Leijonien mukana alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Puolustaja on pelannut 16-vuotiaasta saakka Pohjois-Amerikassa.