Mikko Koivu on vahvistettu Suomen kapteeniksi ensi kuussa alkavassa World Cupissa. 33-vuotias turkulaissentteri on Leijonien ainoa pelaaja, joka oli mukana 12 vuoden takaisessa edellisessä turnauksessa.

– Kapteenina toimiminen on aina kunnia-asia ja samalla vastuutehtävä, joka herättää hienoja tunteita. Itse turnauksen lähestymisen aistii jo selvästi: Tällä hetkellä harjoitellaan ja kaikki realisoituu, kun joukkue parin viikon päästä kokoontuu, Koivu kommentoi Leijonien tiedotteessa.

Koivu on kantanut aiemmin c-kirjainta rinnassaan kolmissa MM-kisoissa. Keskushyökkääjä oli Leijonien kapteeni myös vuoden 2011 turnauksessa, joka päättyi viimeisimpiin maailmanmestaruusjuhliin.

Varakapteenien nimet julkistetaan ennen Hartwall Arenassa torstaina 8. syyskuuta pelattavaa Suomi-Ruotsi -esiottelua.