National Post on puntaroinut jokaisen World Cup -joukkueen menestysmahdollisuudet. Suomi ei paperilla lukeudu suosikeihin, mutta kanadalaislehti näkee silti Leijonissa paljon potentiaalia.

Edellisessä World Cupissa Suomi selvisi aina finaaliin saakka (lue muistelo tästä). Tämän vuoden suurimpana vahvuutena National Post näkee Suomen joukkuepelin. Sen sijaan kokematon puolustus herättää kysymysmerkkejä.

Tuukka Rask ja Pekka Rinne maalivahtivaihtoehtoina maalin puhtaanapitäminen ei pitäisi olla huolenaihe. Kysymys kuitenkin kuuluu, miten suuri heidän työmääränsä on. Suomalaisilla on suurimmilta osin nimetön puolustus ja nuorempi joukkue kuin yleensä. Näin vastustajien hyökkäysten pitäminen kurissa voi olla ongelma, lehti kirjoitti.

National Post nostaa myös esiin Raskin ja Rinteen heikommat kaudet NHL:ssä. Kummankin torjuntaprosentti jäi edellisellä kaudella 25 parhaan alapuolelle. Molemmille ei ole tilaa.

– Joukkue tarvitsee yhden maalivahdin nousemaan esiin ja ottamaan vastuun, lehti painotti tekstissään.

World Cup käynnistyy lauantaina 17. päivä syyskuuta.