Sidney Crosby on Kanadan maajoukkueen suuri johtaja ja kapteeni World Cupissa. 29-vuotias Pittsburgh Penguinsin kapteeni on voittanut kahdesti olympiakultaa, MM-kisat ja kahdesti Stanley Cupin. Vain 12 vuoden tauon jälkeen palaavan World Cupin voitto puuttuu.

Toronton paikallislehti Toronto Sun kysyi Crosbylta miehen kolmea suurinta hetkeä Vaahteranlehtien paidassa. Tärkeimpänä muistona esille nousi vuoden 2010 Vancouverin kotiolympialaisten finaalin voittomaali jatkoajalla Yhdysvaltojen verkkoon.

– Vancouver erosi siinä, että pelasimme kotona. Meillä oli paineet menestyä. Tämä World Cup -turnaus tulee olemaan sitä samaa. Olemme taas kotona, Crosby perusteli lehdelle.

Crosbyn suosikkihetkiin kuuluu myös toinen olympiakulta neljä vuotta myöhemmin Venäjän Sotshista.

– Sotshin olympialaisissa oli omat haasteensa. Iso jää ja se ettemme tehneet paljoakaan maaleja.

Viimeisenä rakkaana muistona Crosby mainitsi alle 20-vuotiaiden MM-kullan vuodelta 2005. Voitto oli sentterin ensimmäinen arvoturnauksesta maajoukkuetasolla. Kisat pelattiin Yhdysvalloissa Grand Forksissa.

– Tuntui kuin olisimme pelanneet kotona, kun niin moni kanadalainen oli matkustanut paikalle. Se oli melko hienoa. Niin oli myös kultamitalin voittaminen, Crosby muisteli lehdelle.