Michael Sundstén kertoo 20 suomalaisen kiekkosankarin tarinan huomenna tiistaina ilmestyvässä kirjassaan Jäähän kohdistunut rakkaus. Ääneen pääsee muun muassa Timo Jutila, joka kipparoi Leijonat historialliseen MM-kultaan keväällä 1995.

Iltalehti kertoo sivuillaan erikoisesta välikohtauksesta kaudelta 1981–1982, kun Juti oli vasta 16-vuotias. Debyyttikauttaan kirvesrinnoissa pelannut puolustaja sai varsin lämpimän vastaanoton liigayleisöltä.

– Kylä näitä kaiken maailman juttuja on tossa sattunu. Oli eka kausi, valamentaja pani jäälle, mä olin 16, ni ne heitti katsomosta, saatana, vaipan sinne kentälle, Jutila kertoo.

Maajoukkueessa Jutila nautti aina varauksetonta suosiota, mutta SM-liigan puolella myös häntä hiillostettiin armotta. Vajaa kymmenen vuotta vaippaepisodin jälkeen Jutila sai jo kuulla olevansa ikäloppu – 24-vuotiaana.

Aktiivipelaajista uraansa valottavat Sundsténin kirjassa muun muassa Lasse Kukkonen, Jussi Jokinen ja Aleksander Barkov Jr.