Suomen maalivahtitilanne World Cupissa näyttää paperilla hyvinkin vahvalta. Avaavana veräjänvartijana nähdään joko Nashville Predatorsin Pekka Rinne tai Boston Bruinsin Tuukka Rask. Eli kaksi huippuvaihtoehtoa.

Kaksikolle tukea antaa vielä kevään MM-hopeavahti SKA Pietaria edustava Mikko Koskinen. Tasaväkisestä kolmikosta Koskinen tippuu tässä seurassa varavaihtoehdoksi.

Ensin mainitulla Raskilla ja Rinteellä tulee olemaan kova kilpailu siitä aloittavan vahdin paikasta.

Kaksikosta kummankaan kaudet eivät olleet NHL:ssä miesten uran parhaita. Rinteen torjuntaprosentti putosi .923:sta .908:aan ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 66 otteluun 2.48. Raskilla puolestaan päästettyjen maalien keskiarvo kasvoi 2.30:sta 2.56:een ja torjuntaprosentti laski lukemaan .915.

Molempien kaudet siis olivat tilastollisesti tavallista heikompia.

Entäpä joukkuemenestys. Raskin Bruinsin kausi oli iso pettymys joukkueen jäätyä rannalle koko playoffeista. Rinne veti pidemmän korren johdatettuaan Predatorsin pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Mennäänpä vielä kaksikon historiaan maajoukkueessa.

Rinne on edustanut Leijonia aiemmin neljässä eri MM-turnauksessa. World Cup on kuitenkin Predators-vahdille ensimmäinen eliittitason kilpailu maajoukkuetasolla.

Rask puolestaan torjui Leijonille Sotshista olympiapronssia. Muissa arvoturnauksissa tamperelaista ei olla miesten maajoukkuetasolla nähty.

Arvuutteluun ei varaa

Rinne ja Rask ovat molemmat päteviä maalivahteja Leijonien maalille. Molemmat saavat esiotteluissa näytönpaikan, mutta avaava vahti on löydettävä ajoissa. Alkulohkossa on kuitenkin vain kolme ottelua ja kaksi viimeistä karsiutuu suoraan jatkosta.

Jo kolme turnauksen esiottelu antavat suuntaa, kumpi on valmiimpi turnaukseen. Varsinaisen World Cupin alkaessa maalivahtien kanssa ei ole kuitenkaan enää lyhyessä turnauksessa varaa arpoa.

Onko se paras vaihtoehto tolppien väliin sitten Rinne vai Rask, se päävalmentaja Lauri Marjamäen on seuraavan puolentoista viikon aikana selvitettävä.