Leijonat treenasi maanantaina ensimmäistä kertaa yhdessä World Cupiin. Yhtä nuorta miestä askista oli vaikeampi ketjuista paikallistaa.

Harjoituksissa Sebastian Aho oli merkittynä hierarkiassa 13. hyökkääjäksi. Impulsiivinen kaveri huutaisi, että 19-vuotias Carolina Hurricanesin lupaus joutuu nyt sitten World Cupissa pieneen rooliin. Että hirveästä jääaikaa ei ole odotettavissa.

Tuskinpa.

Aho on varmasti yksi päävalmentaja Lauri Marjamäen luottopelaajista. Aho on siinä mielessä ensiarvoisen tärkeä, että hän pystyy operoimaan tarvittaessa missä tahansa ketjussa – ja parissakin erilaisessa roolissa. Vaan eiköhän näin kovan tason peleissä paikka löydy suosiolla vasemman laitahyökkääjän tontilta.

Leijonat pelaa ennen alkusarjan alkua kolmessa esiottelussa. Kenties vastuuta on laskettu annettavan Valtteri Filppulan viereltä. Löytyy pelipaikka mistä vaan; jos jääaikaa ei tipu ennen Toronton-matkaa, olisi se yllätys.

Kiekkotietokone-Aho tekee kentällä ikäänsä nähden hämmästyttävän määrän oikeita ratkaisuja. Vaikka joissain peleissä Ahoa ei turnauksen aikana nähdäkään, on nuorukainen varmasti valmis ottamaan vastuun taas seuraavassa pelissä, kuin kokeneen pelimiehen tavoin. Jo toukokuisissa karkeloissa nähtiin Ahon suuruus joukkueelle.

Tällaista pelaajaa ei ole järkeä pitää katsomossa koko kuukauden ajan.

Eipä siis paljon parempaa miestä voisi varalla olla. Ja tuo rooli voi paljastua vielä syyskuun aikana yllättävän suureksi.