World Cupin käynnistyy 17. päivä syyskuuta. Marginaalit turnauksen maalikuninkuusehdokkaiden välillä ovat pieniä. Listasimme heistä viisi potentiaalisinta.

5) Joe Pavelski (USA)

Pienikokoiselle kahden suunnan sentteri Joe Pavelskille on varattu suuri rooli USA:n ykköskentässä. Räjähtävän laukauksen omistava hyökkääjä ampuu varsinkin ylivoimalla sähäkästi siniviivalta. Viime kaudella runkosarjassa maaleja syntyi 82 otteluun 38 kappaletta. Playoffeissa Pavelski taas oli San Jose Sharksin finaalijoukkueen johtohahmo tehtyään 24 otteluun 14 osumaa. Näin sentteri oli joukkueensa paras maalipyssy sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä.

4) Steven Stamkos (Kanada)

Steven Stamkos on aina luotettava maalintekijä. Varsinkin seurajoukkueessaan Tampa Bay Lightningissa. Viime kaudella sentterin maalimäärä runkosarjassa putosi 42:sta 36:een, mutta pelejäkin kertyi viisi vähemmän. Kanadan joukkueessa Stamkos joutuu suuren sentteritarjonnan vuoksi pelaamaan kakkospaikallaan laidalla. Hyökkääjä on voittanut myös kahdesta NHL:n maalikuninkuuden, joista jälkimmäinen irtosi hurjalla 60 maalin saldolla.

3) Tyler Seguin (Kanada)

Tyler Seguinin loukkaantuminen runkosarjan lopussa söi hyökkääjältä kymmenen peliä runkosarjan lopusta, mutta kanadalainen pelasi siitä huolimatta 33 maalin kauden. Myös pudotuspelit jäivät suurimmilta osin väliin. Seguin on hyvien viimeistelytaitojensa lisäksi vahva pelinrakentaja, josta kertoo hyvin 40 syöttöpistettä viime kaudelta. Kanadan joukkueessa hyökkääjälle on kuitenkin pedattu enemmän maalintekijän roolia oikealta laidalta. Esimerkiksi edellisissä MM-kisoissa Seguin pamautti 10 otteluun maailmanmestarijoukkueessa yhdeksän maalia.

2) Aleksandr Ovetshkin (Venäjä)

Aleksandr Ovetshkin on edustanut Venäjää useammat arvoturnaukset. Joskus ”Aleksanteri Suuri” on ollut joukkueensa suurin sankari. Välillä taas hyökkääjän ego on tullut muun joukkueen tielle. Epätasaisista maajoukkueturnauksista huolimatta NHL-jäillä Ovetshkin on ollut jo vuosia sarjan eliittiä. Isokokoinen ja fyysisesti vahva hyökkääjä on vaikea pideltävä ja hänen laukauksensa on koko sarjan parhaita. Kaiken lisäksi venäläinen on tehnyt kolmena viimeisenä kautena vähintään 50 maalia. Näillä meriiteillä Ovetshkin on vahvimpia ehdokkaita maalikuninkaaksi.

1) Patrick Kane (USA)

Patrick Kanelle on pedattu Yhdysvaltojen joukkueessa maalintekijän viitta. Myös NHL:ssä takana on uran paras runkosarja tehoilla 46+60=106. Kauden ylivoimainen pistekuningas rankaisi vastustajiaan erityisesti tarkalla rannelaukauksellaan. Kane lukee myös erinomaisesti peliä ja kykenee luomaan tilanteita ketjukavereilleen. Kun Phil Kessel vielä jätettiin ulos ryhmästä, on maalinteko eniten juurikin Kanen harteilla.