Jääkiekon World Cupin ympärillä käytävä dopingkeskustelu kiihtyi tiistaina. Asiaan ottivat kantaa niin Jääkiekkoliitto kuin opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.).

World Cupin järjestää ammattilaisliiga NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA, mikä on herättänyt epäluuloja testauksen luotettavuudesta. Suomen Jääkiekkoliitto toivoo tiedotteessaan keskustelussa huomioitavan, että NHL ja NHLPA omistavat kaikki turnaukseen liittyvät oikeudet ja vastaavat kaikista turnaukseen liittyvistä asioista. Tähän sisältyy myös dopingtestaus.

Maajoukkueen general manager Jere Lehtinen kuitenkin tähdentää tiedotteessa, että valvonta kuuluu NHL:lle/NHLPA:lle vain World Cup -tapahtuman ajan. Muussa maajoukkuetoiminnassa pelaajat kuuluvat Maailman antidopingsäännöstön alaiseen dopingvalvontaan.

– Suomen Jääkiekkoliitto kunnioittaa täysin ADT:n toimivaltaa Suomessa. Kaikki pelaajat ovat aina olleet ja tulevat aina olemaan valmiita testiin, ja Suomen Jääkiekkoliitto tukee kaikkea Suomessa ja kansainvälisesti tehtävää antidopingtyötä ja dopingvalvontaa, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen korostaa.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoi Ilta-Sanomille boikotoivansa Helsingissä pelattavaa harjoitusottelua, koska turnauksessa noudatettava antidopingjärjestelmä ei noudata WADAn normeja.

Lähde: Jääkiekkoliiton tiedote.