Kun World Cup pyörähtää harjoitusotteluineen käyntiin, äänessä ei ole Antero Mertaranta. Eikä Niki Juusela. Tällä kertaa pelitapahtumat kotisohville välittää Antti Mäkinen.

Mäkinen on hyvin rutinoitunut kiekkoselostaja etenkin NHL:n puolelta. Maajoukkuepelit ovat kuitenkin uusi haaste. Ilta-Sanomien haastattelussa Mäkinen myöntää, että katsojakunta on nyt aika lailla erilainen kuin aiemmin.

– Mutta se ei tee minusta erilaista. Olen päässyt tietyillä vahvuuksilla eteenpäin. Ei ole minun päätökseni, pitääkö suuri kansa vaiko ei, Mäkinen sanoo.

Moni pitää Mäkisen selostustyylistä, mutta kriitikoitakin toki löytyy. Selostaja itse myöntää, että negatiivinen palaute satuttaa.

– Kritiikkiä on vuosien saatossa tullut niin paljon, että välillä olen murentunut sen alla ja olen alkanut kyseenalaistaa omaa tekemistäni.

– Mutta pitää muistaa, että tämä työ on jääkiekon selostamista. Tässä ei tehdä maailmanpolitiikkaa tai rakenneta maailmanrauhaa. Tämä on viihdettä, ja siinä sektorissa lyön itseni täysillä peliin, eikä se kelpaa kaikille.

Entä kuka on Mäkisen mielestä paras Leijona-ääni?

– Oman sukupolveni edustajalle olisi väärin vastata jotain muuta kuin Antero Mertaranta. Jääkiekko nousi 1990-luvulla, ja ”Antsa” sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan tunnelman luojana ja jääkiekon värittäjänä. Se on auttanut jääkiekon kasvua.

Koko haastattelun voit lukea tästä.