Leijona-legenda Teemu Selänteen mielestä World Cupin dopingtestauksesta on tehty liian suuri numero. Kohu nousi Suomen antidopingkomitea ADT:n saatua kiellon testata Leijonien pelaajia harjoitusotteluissa.

NHL haluaa itse testata pelaajat World Cupin aikana. Myös opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kieltäytyi osallistumasta tästä syystä huomiseen harjoitusotteluun Ruotsia vastaan (lue uutinen tästä).

– Mitä enemmän testataan, sen parempi. Mutta se, kuka testaa, ei minua hirveästi kiinnosta. Jos Suomen antidopingtoimikunta ei saa tänne tulla, niin se on aika pieni juttu. Se, että ministeri ei tule peliin tämän takia, niin sitten ei tule. Se on hänen oma päätöksensä. Wada (Maailman antidopingtoimisto) tekee kuitenkin yhteistyötä World Cupin testaajien kanssa, Selänne jyrähti MTV Sportille.

Epäilyjä NHL:n dopingongelmasta on ollut jo vuosia. 21 kautta liigassa urallaan pelannut Selänne ei yhdy tähän syytökseen.

– Kaikki luulevat, että NHL:ssä voi tehdä mitä haluaa. Se on ihan täyttä p*skaa. Neljä kertaa minimissään on yllätystestit kaudessa. Ihmiset ajattelevat automaattisesti, että kyllä ne siellä [NHL:ssä] myös käyttää.

Spekuloinnille loppu

Selänne ei pelkästään puolustaa NHL:ää. Entinen Leijona-pelaaja haluaisi liigan myös vähän joustavan tekemällä enemmän yhteistyötä WADA:n kanssa.

– WADA ja NHL voisivat tehdä enemmän yhteistyötä, se ei ole keneltäkään pois. Loppuisi tällainen tyhmä spekulointi. Kaikki tietävät, minkälainen kontrollifriikki NHL on, Selänne kertoi MTV Sportille loppuun.