Hyvä maalivahti on menestyvän joukkueen tärkein yksittäinen osatekijä. Tämä pätee myös World Cupissa, jossa kiekkoyleisö pääsee ihastelemaan maailman parhaiden vahtien otteita.

Maalivahtien peluutus kuuluu arvoturnausten kestopuheenaiheisiin, eikä syksyn World Cup tee tähän poikkeusta. CBC Sports arvelee, että moni joukkue – Suomi mukaan lukien – joutuu painimaan positiivisen maalivahtiongelman kanssa: kumpi kahdesta huippukassarista kantaa suurimman vastuun?

Sivuston mukaan kahdeksasta joukkueesta ainoastaan kahdella on selvät sävelet maalivahtien suhteen. Ruotsin joukkueen kiistaton ykkösvahti on Henrik Lundqvist, jonka torjuntaprosentti New York Rangersin maalilla on ollut vähintään 92 viimeisen seitsemän kauden ajan. Toinen varma aloittaja on Kanadan Carey Price – siitäkin huolimatta, että polvivamma piti miehen sivussa lähes koko viime kauden.

Leijonien ykkösvahti kisoissa lienee Boston Bruinsin Tuukka Rask, CBC Sports arvioi. Rask pelasi hyvin Sochin olympialaisissa vuonna 2014, mutta viime kausi NHL:ssä oli ailahtelevampi. Raskin haastaja on Nashville Predatorsin Pekka Rinne.

Muista joukkueista Venäjän maalilla aloittanee Sergei Bobrovski, Tsekeillä Petr Mrazek ja Yhdysvalloilla Jonathan Quick. Yhdistelmäjoukkueista Team Europen maalilla aloittanee Jaroslav Halak ja Team North American maalilla Matt Murray.