Granlund luottavaisena: ”Sitoutuminen isoin syy menestymiselle”

© Kuva: Getty Images

Mikael Granlund on kasvanut vuosien aikana junioritähdestä yhdeksi maajoukkueen tärkeimmäksi keskushyökkääjäksi. Granlundin merkitys hyökkäyspäässä on Suomen joukkueelle merkittävä. Esimerkiksi kevään 2016 MM-kilpailussa kymmenessä ottelussa 12 tehopistettä tehtaillut pelinrakentaja osoitti sen, kuinka hyvin hän pystyy vastaamaan hänelle asetettuihin odotuksiin.

Granlundin omien sanojen mukaan Leijonat sai torstaina pelatusta ensimmäisestä esiottelusta Ruotsia vastaan hyviä asioita mukaan lauantaina pelattavaan toiseen kohtaamiseen.

-Pystyimme voittamaan, mikä on tässä vaiheessa tärkeä juttu. Pystyimme lopussa vielä nousemaan tappioasemasta voittoon. Sellainen tekee itseluottamukselle aina hyvää ja kasvattaa joukkuetta.

Granlund ei paukuttele kuitenkaan henkseleitä yhden ottelun perusteella.

-Tässä ei voi miettiä asioita liian pitkälle. Meillä on tässä vielä kaksi peliä aikaa parantaa pelaamista ennen kuin alkavat ne oikeasti merkitykselliset pelit. Pelit kuitenkin näyttävät sen, missä joukkue menee, Granlund linjaa.

Pelaajamateriaalia tarkastellessa Suomi on World Cupissa haastaja kärkimaita vastaan. Leijonille sitoutuminen ja työmäärä ovat avainasemassa, kun joukkue lähtee tavoittelemaan menestystä.

-Suomella on aina sitoutunut joukkue. Se on isoin syy, miksi olemme pystyneet menestymään ja sen pitää näkyä myös kentällä, Granlund sanoo.

Granlund yltyy kehumaan Suomen nuorta puolustusta. Hänen mukaan ensimmäisessä ottelussa Ruotsia vastaan hyökkääjät eivät tukeneet tarpeeksi alakertaa.

-Toisessa erässä meillä oli vähän vaikeuksia kääntää peliä. Me hyökkääjät emme antaneet tarpeeksi tukea pakeille. Siinä meillä oli pieniä vaikeuksia. Muuten puolustus toimi tosi hyvin. Meillä on hyvät pakit tässä, jotka pystyvät pelaamaan kiekolla ja puolustamaan hyvin.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!