Leijonien 22-vuotias puolustaja Esa Lindell on jo melkoisen kokenut Leijona-paidan kantaja. World Cupissa edessä ovat miehen tähänastisen uran epäilemättä isoimmat ottelut.

– Loppuottelussa on tietenkin tavoite, se nyt on turhaa lähteä sinne muuten katselemaan, Lindell hymyilee Leijonat.comin kysymykselle siitä, kuinka pitkälle Leijonilla on saumat turnauksessa edetä.

Millaisessa kunnossa olet tässä vaiheessa syksyä?

– Tuntui hyvälle, kun sai taas hyvin treenattua kesällä. Tavallaan tämä on sama tilanne, että täysillä pitää olla heti valmiina, samalla tavalla kuin lähtisi training campille. Nyt panokset vaan ovat vielä kovemmat.

Leijonien kentälliset ovat jo varsin vahvasti tiedossa kolmen ensimmäisen yhteisen päivän jälkeen. Lindell pelannee kolmospakkiparissa Ville Pokan kanssa, edessään kentällinen Teuvo Teräväinen-Jori Lehterä-Valtteri Filppula.

Viisikko istuu vierekkäin myös Leijonien kopissa.

– Päivä päivältä yhteispeli sujuu paremmin, kun kovaa mennään. Koko ajan oppii, mitä toiset tekevät.

Pukukopin virallinen dj on Lindellin käsityksen mukaan vielä valitsematta.

– Tässä kopissa soitin on tuolla kulmassa, ja siellä istuu [Olli] Määttä ja [Rasmus] Ristolainen. En sitten tiedä onko ne nakitettu siihen hommaan vai sattumalta siinä… Leksa [Komarov] yleensä huutelee biisitoiveita, ja yleensä niiden mukaan mennään, Lindell naurahtaa.

Viime kaudella Lindell sai ensimmäiset pelinsä Dallas Starsin NHL-paidassa, mutta valtaosa ajasta kului vielä AHL:ssä Texasin Stars-nutussa.

Miltä näyttävät mahdollisuutesi Dallasissa nyt?

– Siellä on seitsemän pakkia yhden suunnan sopimuksella. Eli mahdollisuudet on päästä mukaan, mutta itsestä se on kiinni niin kuin aina. Pitää pelata pirun hyvin, että pääsisi aloittamaan heti ylhäällä.

– World Cup on siinä mielessä aika hyvä steppi, että näkee missä itse menee ja saa pirun kovia pelejä alle. Mitä paremmin Torontossa menee, sitä paremmat lähtökohdat se antaa kaudellekin.