Suomalaisessa jääkiekossa käännettiin uusi lehti kevättalvella 2014, kun moni kiekkoikoni Teemu Selänteen johdolla laittoi leijonahokkarinsa naulaan Sotšin olympiakisojen jälkeen. Suomikiekon uudet soihdunkantajat joutuvat ensimmäiseen todelliseen tulikokeeseensa, kun World Cup alkaa lauantaina.

Leijonien nuorennusleikkauksen on noteerannut myös Fear The Fin -sivusto, joka huomauttaa Leijonien joukkueen olevan turnauksen toiseksi nuorin. Rosterissa on 90-luvulla syntyneitä pelaajia peräti 13, ja ensimmäisen kierroksen NHL-varauksia mukana on kuusi. Nuoren kaartin johtohahmo on Patrik Laine, joka teki kovaa jälkeä viime kevään MM-kisoissa: 10 maalia paukuttanut tamperelainen valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi ja arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Suomen joukkueen mielenkiintoisin nimi saattaa kuitenkin löytyä penkin takaa, sivusto toteaa. Lauri Marjamäki on World Cupin nuorin, jos kohta erittäin kokenut päävalmentaja. Suomessa Marjamäki valmensi Kärpät kahteen mestaruuteen kolmessa vuodessa. Sotšissa hän toimi Leijonien apuvalmentajana.

Suomella on kokemusta vaikeiden joukkueiden päihittämisestä arvokisoissa, mikä voi nousta arvoon arvaamattomaan. Kokemuksella ja nuoruuden lahjakkuudella varustetun joukkueen on syytäkin tavoitella hyvää menestystä World Cupissa.