Ensi yönä se alkaa: Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa jääkiekon World Cupissa. Leijonien mahdollisuuksia turnauksessa ei ole yleisesti pidetty kovin suurina – ainakaan Suomen ulkopuolella.

ESPN-urheilusivuston Joe McDonald uskoo kuitekin siihen, että Leijonat voi olla turnauksen musta hevonen. McDonald kirjoittaa Suomen joukkue olevan ”täynnä lahjakkuutta, taitoa, kokoa, sisua ja luotettavaa maalivahtipelaamista”.

McDonaldin mukaan maalivahtipelaamisen onnistuminen on Suomen menestyksen kannalta hyvin oleellista. Jos Pekka Rinne ja Tuukka Rask eivät pelaa parhaalla tasollaan, Leijonille on luvassa ongelmia.

Suurimpana ongelmana Leijonien osalta McDonald pitää maalintekoa. Siinä hän sysää paineita Patrik Laineelle, mutta odottaa myös Jori Lehterän kaltaisilta kahden suunnan hyökkääjiltä tulosta.

Lopuksi erityismaininnan saa vielä Aleksander Barkov, joka on McDonaldin mukaan lähellä nousta NHL-supertähdeksi. McDonald myös näkee, että Laineen kehityksen kannalta on hyvä päästä pelaamaan Barkovin kanssa.