Puolityhjä Air Canada Centre ja verkkainen tunnelma finaalipelissä. World Cupin ensimmäinen loppuottelu ei tuntunut yhtään siltä, että nyt pelattaisiin kaikkien aikojen kiekkoturnauksen voitosta.

Kanadan pelaaminen oli laiskan oloista ja väliinpitämätöntä. Pelaajat esiintyivät kuin kyseessä olisi näytösottelu. Finaaliin vastoin odotuksia selvinnyttä Team Europea kohtaan tämä tuntui suorastaan epäkunnioittavalta.

Euroopan sekajoukkueen pelaajien kovasta yrityksestä huolimatta finaalissa paljastui karu totuus, miten identiteetön vain tätä turnausta varten koottu ryhmä oli.

Ei omia faneja, eivätkä paikallisetkaan jaksaneet tästä pelistä innostua. Sen sijaan suurin osa heistä istui samaan aikaan vajaa kilometrin päässä seuraamassa Toronton baseball-ylpeys Blue Jaysin otteita. Ilmeisesti otteluparista petyttiin kun vastassa finaalissa ei ollutkaan Venäjän, USA:n tai Ruotsin tapainen perinteinen kilpakumppani.

Yleisökato ja pelin verkkainen taso saa miettimään, pidetäänkö World Cupia kiekkohullussa Kanadassa vain alkulämpönä ennen tulevaa NHL-kautta? Mahdollisesti, mutta syynä saattaa myös olla aikainen ajankohta. Ovathan nämä pelaajillekin kauden ensimmäisiä otteluita.

Joka tapauksessa tällainen tunnelma ja verkkainen läpsyttely ei jätä kovin hyvää kuvaa finaalisarjan arvokkuudesta. Toivottavasti seuraavassa ottelussa, kun mestaruus on katkolla Kanadalle paikallisyleisö osoittaisi edes hiukan enemmän sitä kiimaa mitä heiltä yleensä on totuttu näkemään.