World Cupin finaalisarjan ensimmäinen ottelu ei jättänyt paljoakaan jälkipolville kerrottavaa. Kanada teki vain tarvittavan ja löi turnauksen yllättäjän Team Europen numeroin.

Kanadalla loisti jälleen kapteeni Sidney Crosbyn johtama turnauksen tehoketju. Ykkösvitjan kukin jäsen keräsi kaksi tehopistettä.

Kanada aloitti maalinteon kolmannella minuutilla, kun Brad Marchand laukoi kiekon sisään suoraan seurakaveri Patrice Bergeronin syötöstä. Ero kasvoi kuusi minuuttia ennen erätaukoa kahteen maaliin Kanadan rokotettua jälleen puolustusvirheestä. Samalla avautui Steven Stamkosin maalitili turnauksessa, joka upotti 2-0-osuman Ryan Getzlafin tarjoilusta.

Tilanne alkoi Getzlafin kiekonriistosta keskialueella. Hyökkääjälle kiekon menetti puolustajakolossi Zdeno Chara.

Kanadan kahden maalin johdosta huolimatta Euroopan selkäranka ei katkennut. Toisen erän seitsemännellä minuutilla esiin nousi välierissä finaalipaikan ratkaissut Tomas Tatar. Kanadan maalivahti Carey Price torjui kiekon eteensä ja slovakki pääsi näin iskemään irtokiekosta kavennuksen maalin edestä.

Kavennuksen jälkeen Euroopalla oli toisessa erässä hönkä päällä ja tasoituksen iskeminen näytti mahdolliselta. Parhaan tilanteen sai Andrej Sekera. Puolustaja vapautui alivoimalla läpiajoon, muttei onnistunut ohittamaan Pricea.

Kolmannessa erässä Kanada heräsi jälleen pelaamaan ja Euroopan kirille pistettiin loppu. Crosby toimi arkkitehtina, kun Bergeron pääsi lyömään Vaahteranlehdet takaisin kahden maalin johtoon.

Team Europe haki vielä lopussa ilman maalivahtia kiriä. Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt ja ottelu päättyi Kanadan 3-1-voittoon.

Finaalisarja jatkuu torstain ja perjantain välisenä yönä kello 03:00 Suomen aikaa.