Sebastian Aho vaihtoi kesällä kotimaisen Liigan NHL:ään ja Carolina Hurricanesiin. Suomen World Cup -joukkueessakin mukana ollut Aho on otettu NHL:ssä vastaan suurella mielenkiinnolla.

Kanadalaisella The Hockey Writers -sivustolla on julkaistu ennakkoarvio Hurricanesin kaudesta, ja kaikista pelaajista eniten tilaa saa nimenomaan Aho.

Sivusto kertoo, että viime kaudella Aho teki 45 pistettä yhtä moneen otteluun ja sijoittui toiseksi äänestyksessä, jossa valittiin Liigan arvokkain pelaaja – huolimatta siitä, että hän joutui jättämään osan kaudesta väliin loukkaantumisen takia.

The Hockey Writers muistuttaa myös Ahon menestyksestä maajoukkuepaidassa. Alkuvuodesta hän voitti alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja pelasi keväällä hyvin yhteen Jussi Jokisen ja Mikael Granlundin kanssa, kun Suomi otti MM-hopeaa.

Sekä syöttö että laukaus tarkkoja

Ominaisuuksista puhuttaessa Ahon pelinäkemys ja pelintekijän taidot saavat The Hockey Writersilta kehut. Sivuston mukaan Aho ei kuitenkaan osaa ainoastaan syöttää, vaan kykenee tarkalla laukauksellaan myös maalintekoon.

The Hockey Writers myös näkee, että Ahon aliarvostettu taito on hänen kiekoton pelinsä, sillä Aho pystyy löytämään itselleen paikan vastustajan puolustuksen keskeltä.