Kanada on World Cup -mestari vuosimallia 2016 voitettuaan Team Europen myös toisessa osaottelussa. Eurooppa oli hyvin lähellä yllätystä johdettuaan vielä peliä viimeisellä viisiminuuttisella. Kanadan nousu kahdella erikoistilannemaalilla 2-1-voittoon olikin melkoinen draamankaari. Vielä kun voittomaalin pamautti alivoimalla turnauksen maalipyssy Brad Marchand.

Euroopan salama-alku

Ottelu sai yllätysalun, kun avausmaalista vastasi jo kuudennella minuutilla Eurooppa. Andrej Sekeran hyvä syöttö löysi toisen slovakkipuolustaja Zdeno Charan ja pakkijärkäle täräytti altavastaajat 1-0-johtoon.

Eurooppa sai kahdeksan minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa tilaisuuden kasvattaa johtoaan Marian Hossa vapauduttua läpiajoon kanadalaispuolustajan virheestä. Brent Burns ehti kuitenkin koukata Hossan nurin ja tilanteesta seurasi rangaistuslaukauksen sijaan vain kahden minuutin rangaistus. Se ei paljoa lohduttanut, sillä Eurooppa ei pystynyt ylivoimalla rankaisemaan.

Toisessa erässä paikkoja ja vauhtia riitti molemmin puolin. Paras tilanne siunaantui Kanadan sentterille John Tavaresille, joka laukoi ylivoimalla tyhjästä maalista tolppaan.

Kolmannessa erässä paine siirtyi suosikki Kanadalle. Jaroslav Halak joutui venymään Euroopan maalilla useampaan huipputorjuntaan.

Kolme minuuttia ennen loppua Vaahteranlehdille tarjoutui vielä ylivoimamahdollisuus, kun Anze Kopitar sai jäähyn kiinnipitämisestä. Vain hetkeä myöhemmin Burnsin viivalämäri puhui ja Patrice Bergeron ohjasi maskista tasoituksen.

Viimeisen kahden minuutin aikana Euroopalle tarjoutui vielä yksi ylivoima Drew Doughtyn korkeasta mailasta. Lähellä käytiinkin kun puolustaja Roman Josi laukoi tolppaan.

Pian Josin epäonnistumisen jälkeen tapahtui jotain odottamatonta, kun Jonathan Toews aloitti alivoimahyökkäyksen. Sentteri syötti kiekon taakseen, josta Marchand pyssytti Kanadan mestaruuden ratkaisseen osuman.