NHL-pelaajien etuja vaalivan NHLPA:n toimitusjohtaja Donald Fehr kertoo ESPN:n haastattelussa, että seuraava jääkiekon World Cup pelataan vuonna 2020, ellei jotain todella odottamatonta tapahdu ennen sitä.

Fehr on tyytyväinen siihen, että sekä pelaajat että katsojat pitivät tämän syksyn World Cupia onnistuneena. Pelaajille erityisen mieleistä oli turnauksen kova taso sekä se, että ottelut pelattiin yhdessä ja samassa paikassa. Mahdollisia kehityskohteita pohditaan kuitenkin huolellisesti.

– Tarkastelemme kaikkea [turnaukseen liittyvää] ja tietenkin keskustelemme pelaajien kanssa. Täytyy tutkia, kuinka tuote otettiin vastaan eri markkina-alueilla, Eurooppa mukaan lukien. Lisäksi meidän on mietittävä, pitääkö meidän muuttaa toimintatapojamme jollain tavalla.

Kysymykseen NHL-pelaajien osallistumisesta Etelä-Koreassa vuonna 2012 järjestettäviin olympialaisiin Fehr ei vastaa yhtä suoraan. Pelaajat haluavat ilman muuta osallistua, mutta kulupuoli on ratkaistava jotenkin: neljän miljardin dollarin bisnestä ei noin vain laiteta tauolle kesken kautta.