Rasmus Ristolaisen kolmen vuoden tulokassopimus loppui viime kauteen, ja nyt suomalainen neuvottelee uudesta pahvista seurajoukkueensa Buffalo Sabresin kanssa. Ristolainen on harjoitellut joukkueen mukana, vaikka häntä ei sopimuksettomana pelaajana voidakaan ottaa kokoonpanoon edes harjoitusotteluissa.

Kiekkomedia thehockeywriters.com ihmettelee, miksi Sabres jahkailee Ristolaisen sopimuksen kanssa. World Cupissa varmoja otteita puolustuspäässä esittänyt Ristolainen otti ison harppauksen viime kaudella NHL:ssä pelattuaan keskimäärin yli 25 minuuttia ottelussa ja yllettyään tehopisteisiin 9+32=41.

Suurin kivi kengässä Ristolaisen sopimusneuvotteluiden suhteen lienee Sabresin palkkakatto. ”Risto” havittelee 6–6,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mikä ei tässä vaiheessa jättäisi juurikaan pelivaraa Sabresin noin 65 miljoonan palkkakattoon.

Toisaalta suomalaispuolustaja on olennainen osa Sabresin GM:n Tim Murrayn tulevaisuudensuunnitelmia, ja Ristolainen itsekin vaikuttaisi haluavan jäädä joukkueeseen – tuskin hän muuten harjoittelisi siellä. Kun otetaan vielä huomioon, että Sabresilta ovat toistaiseksi sivussa Zach Bogosian ja Dmitry Kulikov, sivuston mukaan Ristolaisen kohdalla päätöksen pitäisi olla helppo: ottakaa hänet.