Kanadalaisen Sportsnetin lähteet tietävät kertoa, että Edmonton Oilers ja Chicago Blackhawks olisivat hieromassa merkittävää pelaajakauppaa, jossa osoitetta olisi vaihtamassa ainakin Edmontonin Nail Jakupov.

Oilers varasi venäläisen Jakupovin vuoden 2012 varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana, mutta hyökkääjä ei ole puhjennut kukkaan Edmontonissa. Neljällä pelaamallaan NHL-kaudella Jakupov on tehnyt noin 20–30 tehopistettä kaudessa, mutta tehotilasto on karua luettavaa: 252 pelatun ottelun jälkeen tilastoissa on karmea lukema -88.

Suomalaisittain Jakupovin tilanne on mielenkiintoinen, sillä pelipaikkaa Oilersista kärkkyy superlupaus Jesse Puljujärvi. Onko Oilers ehkä raivaamassa tilaa hyviä otteita esittäneelle Puljujärvelle, vai hankitaanko joukkueeseen yksinkertaisesti toinen hyökkääjä kehnosti pelanneen venäläisen tilalle?

Suomikiekko.com -sivuston mukaan useat lähteet kuitenkin huhuavat, että Chicago olisi lähettämässä vaihtokaupassa puolustaja Ville Pokan Edmontoniin. Suomen World Cup -joukkueessa pelannut Pokka ei ole päässyt vielä näyttämään kykyjään Blackhawksissa. Tämä vaihtoehto saattaisi kieliä siitä, että Edmonton olisi varaamassa Puljujärvelle merkittävääkin ruutua hyökkäyksestään.