Suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on harjoitellut Buffalo Sabresin kanssa nyt noin viikon ajan, vaikka miehellä ei ole seuran kanssa edes voimassaolevaa sopimusta.

Ristolainen on tällä hetkellä rajoittamaton vapaa agentti; hänen pelaajaoikeutensa ovat Sabresin hallussa, mutta osapuolet eivät ole vielä päässeet sopuun uudesta pahvista.

Vaikka Ristolainen osoitti Sabresin leirille mennessään lojaalisuutta ja todellista itsensä kehittämisen halua, ei hänen läsnäolonsa harjoitusleirillä tule edesauttamaan meneillään olevissa sopimusneuvotteluissa lainkaan – ainakaan seuran GM Tim Murrayn mukaan.

– Ei sillä ole merkitystä. Kysykää nyt vielä häneltä, mutta ainakaan minä en koe hänen tulleen tänne sillä mentaliteetilla, että hän pelaa meidän riveissämme palkalla minä hyvänsä, Murray kertoi huvittuneena Associated Pressille.

Ristolainen pelasi Sabresin riveissä viime kaudella täydet 82 ottelua, joissa 21-vuotias puolustaja iski yhdeksän maalia ja yhteensä 41 tehopistettä. Koko NHL-urallaan nuorukainen on pelannut 194 kamppailua tehoin 19+46.