Kanadalainen Sportsnet listaa alkavan NHL-kauden alla kunkin pelipaikan parhaat pelaajat. Aiemmin vuorossa olivat laitahyökkääjät ja keskushyökkääjät, joista jälkimmäisessä kategoriassa suomalaisväriä edusti 10. sijalle rankattu Aleksander Barkov. Tällä kertaa paremmuusjärjestykseen on listattu puolustajat, ja ylpeyden aiheet saavat jatkoa: Anaheimin Sami Vatanen on arvioitu komeasti liigan 15. parhaaksi puolustajaksi.

Kuten senttereiden osalta muistetaan, Sportsnet on arvioinut pelaajat jokseenkin vaikeasti selitettävällä, tilastoja hyödyntävällä menetelmällä. Keskushyökkääjien tapaan myös puolustajien osaaminen on pilkottu kolmeen osa-alueeseen: hyökkäys-, puolustus- ja suunnanmuutospeliin.

Vatasen yhteispistemäärä näillä mittareilla on 58,05/100 (hyökkäys 13,67/25, puolustus 19,10/35, suunnanmuutos 25,28/40). Suomalaispuolustajan pelissä yhdistyvät vahva puolustaminen, hyvä kiekon liikuttaminen sekä halukkuus ottaa riskejä. Vatanen olisi kärkipuolustaja lähes kaikissa NHL-joukkueissa.

Sijoittuminen tämänkaltaiselle listalle on kovan luokan tunnustus, sillä Vatanen jätti taakseen muun muassa todellisen huippupuolustajan Kris Letangin.

Sportsnetin arvion mukaan NHL:n paras puolustaja on ruotsalainen Erik Karlsson pistein 72.38/100. Kakkosena on Calgaryssa luutiva Mark Giordano, ja pronssille yltää Kanadan World Cup -joukkueen ulkopuolelle jäänyt P. K. Subban. Sen sijaan World Cupissa loistanut Drew Doughty on tällä listalla vasta viidennellä sijalla.