Leijonien osalta yksi todella valoisalta näyttävän tulevaisuuden tärkeimmistä tekijöistä on Sebastian Aho. Hän jäi vuoden 2015 NHL:n varaustilaisuudessa niukasti ykköskierroksen ulkopuolelle ja siitä ilakoidaan tällä hetkellä Carolina Hurricanesin suunnalla täysin siemauksin.

Ahon nousu huipulle käynnistyi kaudella 2014-15, kun hän ratkaisi Oulun Kärpille kultamitalin ja sen jälkeen suuntasi pikavauhtia pelaamaan alle 18-vuotiaiden MM-finaaliin. Tuo hurmos vain voimistui päättyneellä kaudella ja loppu on historiaa: hän pelasi huikean kauden Liigassa, loisti samaan aikaan nuorten MM-kultajoukkueessa, raivasi tiensä Leijonien MM-kisajoukkueeseen ja lopulta nappasi vielä tontin World Cup -joukkueesta.

Sebastian Aho nähdään äärimmäisen monipuolisena hyökkääjänä. Kuva: Getty Images

Kyse ei ole ollut kuitenkaan missään vaiheessa tuurista, vaan Aho on ansainnut kaiken tämän. Hän on pelaajana valmentajan unelma, joka tekee molemmissa päissä valtaisan määrän töitä joukkueensa eteen, ja hänen kohdallaan kova työ on tuottanut kerrassaan käsittämättömän kovaa jälkeä.

Leijonat.comin toimitus arvioi suurimpien suomalaislupausten ensimmäiset NHL-kaudet. Patrik Laine & Jesse Puljujärvi on koluttu jo läpi – nyt piinapenkkiin astelee Sebastian Aho.

Iso osa Carolinan uutta tulemista…

Kaikki se kova työ ja sen mukanaan tuomat huikeat saavutukset ovat kuljettaneet Sebastian Ahon NHL:ään. Hän on osa Carolina Hurricanesin joukkuetta, jossa satsataan nyt isosti nuoriin pelaajiin; sitä kautta seurassa myös rakennetaan uutta tulemista.

Kaudeksi 2016-17 Ahoa on kaavailtu Carolinassa suomalaisittain todella mielenkiintoiseen kentälliseen: 19-vuotias nuorukainen aloittanee kautensa laiturin tontilla, samassa vitjassa Teuvo Teräväisen ja Elias Lindholmin kanssa. Tulevaisuuden osalta ne Hurricanesin tärkeimmät munat on istetty siis kaikki samaan koriin.

Ahon tontti on näillä näkymin siis kolmosvitjassa, mutta se ei varsinaisesti tarkoita mitään. Carolinassa nimittäin kaikki kentälliset ovat hyvin pitkälti tasavertaisia, joten vastuuta on luvassa. Ja mikäli seuran suunnalta kuuluneisiin puheisiin on uskominen, tulee Aho saamaan vastuuta sekä yli- että alivoimalla.

Suomen World Cup -joukkueeseen kuulunut Aho lunasti Leijonista heti itselleen pysyvän pelipaikan mahdollisuuden saatuaan. Kuva: Getty Images

Ennuste tehopisteistä

Aho on jo nyt pelaajana niin kokonaisvaltainen paketti, että häntä on vaikea edes kuvitella AHL:ään. Todennäköisesti siis koko kausi tulee sujumaan NHL:n puolella, sillä Hurricanesin johtoportaassa halutaan antaa nuorille kokemusta kovista peleistä. Niinpä Ahoa odottanee täysi kausi NHL:ssä, mikä on jälleen yksi käsittämättömän suuri askel tämän rauhallisen veijarin nuorella pelaajauralla.

Ottelumäärä: 70-80 NHL-runkosarjaottelua
Tehopisteet: 15 maalia + 20 syöttöä

Korjaus klo 16.52: Aho ratkaisi kaudella 2014-15 Kärpille kultamitalit, ei pronssimitaleja.