Suomalaisvahti Joonas Korpisalo aloittaa toisen täyden kautensa Pohjois-Amerikan kaukaloissa, mutta sesonki olisi voinut startata paremmissakin merkeissä. 22-vuotias porilainen loukkasi nimittäin äskettäin nivusensa ja hänen arvioitu sairaslomansa tulee olemaan noin neljän viikon mittainen.

Mutta mitä käy sen jälkeen kun Korpisalo tervehtyy vammastaan? Tuleeko hänestä ykkösvahti Sergei Bobrovskyn tuuraaja, vai onko edessä AHL:ään lähettäminen? Toki on lähes varmaa, että aluksi hän tulee hakemaan pelituntumaa farmiseura Cleveland Monstersin riveistä.

Moni Blue Jackets -fani haluaisi nähdä suomalaisen kuitenkin tulevaisuudessa juuri Blue Jacketsin riveissä. Seurasta kirjoittava sivusto Jackets Cannon arvioikin Korpisalon korkealle seuran nokkimisjärjestyksessä.

– Hän oli viime kaudella joukkueen paras maalivahti. Moni meistä halusi, että hän pääsee NHL-joukkueeseen harjoitusleirin jälkeen, ja että hän lopulta olisi Bobrovskyn varamaalivahti numero 1.

Numerot eivät valehtele

Tällä hetkellä kyseistä viittaa kantaa harteillaan Curtis McElhinney. 33-vuotias kanadalainen pelasi viime kaudella seuran maalinsuulla 18 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 89 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3.30.

Vertailun vuoksi Korpisalon tilastot samaisesta ottelumäärästä olivat 91,3/2.36, joten ei ihme, että fanit haluavat suomalaisnuorukaisesta varsinaisen kakkosvahdin.