Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja kertoi eilen järjestetyssä tilaisuudessa joukkueen kuulumisia. Erityisesti suurennuslasin alla oli vuodenvaihteessa pelattavat nuorten MM-kisat, joihin valmistautuminen on jo täydessä tohinassa.

Tulevissa kisoissa ei ole mukana niin sanottuja superlupauksia, kuten viime mittelöissä oli. Toki kisat ovat mahtava näytönpaikka, ja kenties Suomeen syntyyn niiden kautta jälleen tukku uusia superlupaavia pelaajia.

U20 oli viime heinä- ja elokuussa leireilemässä Yhdysvaltojen Plymouthissa, missä selvisi suomikiekkoilun uusi suunta: pelaajat nimittäin tuppaavat hakemaan peliaikaa yhä hanakammin rapakon takaa. Rautakorven mukaan esimerkiksi Plymouthissa mukana olleista 25 pelaajasta jopa 18 pelaa tällä kaudella Pohjois-Amerikan kaukaloissa.

NHL-avut ulkona kuvioista

Viime kisoissa oli toden totta mukana esimerkiksi Patrik Laineen, Jesse Puljujärven ja Sebastian Ahon kaltaisia superlupauksia. Tällä hetkellä voidaan pitää lähes varmana, että muun muassa Lainetta ja Ahoa ei tulla vuodenvaihteen MM-kisoissa näkemään.

Kaksikko on nimittäin ainakin tähän mennessä esiintynyt NHL-kaukaloissa niin vakuuttavasti, että seurat tuskin tulevat tiputtamaan heitä farmisarja AHL:ään.

– Ne jotka pelaavat ylhäällä, niin niiden osalta asia on ihan selvä, Rautakorpi kertoi.

Puljujärven tilanne sen sijaan on vielä kysymysmerkki, sillä nuorukainen ei ole vielä päässyt mukaan NHL:n vauhtiin. Häntä saattaakin vielä jossakin vaiheessa odottaa farmikomennus, mikä saattaisi taasen tarkoittaa sitä, että nuorten MM-kisat ovat realistinen vaihtoehto.

– Jos farmissa pelaavat, niin kaikki keinot käytetään ja kontaktit hyödynnetään, jotta saataisiin kaikki pelaajat käyttöön. Viime vuonna Rantasen Mikko ja Kapasen Kassu tulivat mukaan farmista, Rautakorpi avasi.