Leijonahyökkääjä joutui suomalaisen KHL-seurakaverinsa palvelusmieheksi – ”Hän teki minusta hovikuvaajansa”

© Kuva: Juha Tamminen

Leijona-paidan illan Karjala-turnauksen avausottelussa Venäjää vastaan päälleen pukeva Kristian Kuusela kiekkoilee ammatikseen Venäjällä. Hyökkäjä edustaa KHL-liigassa Amur Habarovskia yhdessä kahden muun suomalaisen Teemu Ramstedtin ja Juha Metsolan kanssa.

Vielä viime keväänä Suomen mestaruutta Tapparassa juhlinut Kuusela kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa sopeutuneensa hyvin Venäjälle. Mies ei ole kärsinyt monet suomalaiset yllättäneestä kulttuurishokista.

– Olen tykännyt olla siellä. Kaupunki on viihtyisä, kämpät ovat hyviä. Vielä kun saataisiin peli kulkemaan vähän paremmin, niin kaikki olisi hyvin, Kuusela sanoi.

Valokuvaamisesta uusi ”harrastus”

Kuuselan sopeutumista on helpotanut kahden suomalaisen seurakaverin läsnälo. Vapaa-ajan aktiviteeteista ei ole tullut pulaa, sillä aktiivisesti sosiaalisessa mediassa esiintyvä seuratoveri Ramstedt on nakittanut Kuuselan kuvaajakseen.

– En oikein itse seuraa somea, mutta olen saanut toimia ”Ramun” valokuvaajana. Hän teki minusta heti hovivalokuvaajansa, oli Kuusela nauranut.

Kuusela on tehnyt alkukaudella KHL:ssä 27 ottelussa 12 (5+7) tehopistettä.

Karjala-turnauksen avausottelussa Venäjää vastaan Kuusela viilettää Leijonien kakkosnyrkin oikeassa laidassa. Ketjukavereina häärivät Ilari Filppula ja Veli-Matti Savinainen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.