Minnesota Wildin Mikael Granlundin hieman takkuinen alkukausi on kääntynyt totaaliseksi lentokeliksi viimeisen kahdeksan ottelun aikana.

Viime yönä hän ratkaisi ottelun Boston Bruinsia vastaan vain 44,5 sekuntia ennen loppua, iskien ottelun ainoan maalin Tuukka Raskin selän taakse. Toki osumassa tarvittiin myöskin onnea, sillä kiekko upposi sisään Bruins-puolustajan kautta, mutta maali kuin maali.

Granlund ei ollut kuitenkaan elementissään pelkästään hyökkäyspäässä, vaan hän otti melkoisen ”gamesaverin” omassa päässä.

Urheilucast

@urheilucast
Mikael Granlund tonight:
1) Game winning save
2) Game winning goal
1-0, Wild.
#NHLfi #mnwild @mnwild

Tuuri ansaitaan

Granlundin lentokelistä kertoo melkoisesti se, että viimeiseen kahdeksaan otteluun hän on nakuttanut tehot 4+2. Kaiken lisäksi neljästä osumasta peräti kaksi on ollut ottelun voittomaaleja.

Hyvänä vertailukohtana voidaankin käyttää sitä, että kauden ensimmäiset kahdeksan ottelua rikastuttivat suomalaisnuorukaisen pistetiliä ainoastaan kahdella syöttöpisteellä.

Toki kauden avauspelien osalta voidaan puhua myös huonosta tuurista, sillä Granlund on ollut koko kauden pelillisesti erinomainen, mutta niinhän se menee, että tuuri ansaitaan ja sen Granlund toden teolla kovan työnteon kautta ansainnut.