Kommentti: Julius Honka aloittanut loisteliaasti – AHL ei enää vaihtoehto?

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Dallas Starsin takalinjoilla viimeiset neljä ottelua luutinut Julius Honka on tullut NHL:ään jäädäkseen. Hän ei tokikaan ole vielä valmista kauraa etenkään omassa päässä, mutta kiekollinen osaaminen on noussut arvoonsa heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien.

Viime yönä Honka kartutti pistetiliään, sillä hän syötti kaksi osumaa St. Louis Bluesia vastaan pelatussa ottelussa. Täten Honka on pelannut kuluvalla kaudella neljä ottelua Starsin riveissä, joiden aikana hän on saalistanut tililleen kolme syöttöpistettä.

Starsin peliin se ei ole juurikaan heijastunut, sillä näistä neljästä kamppailusta se on voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi. Toissa yön Blues-ottelussa takkiin tuli toisaalta vasta jatkoajan jälkeen.

Siitäkin huolimatta Honka kuuluu nyt Starsin tärkeiden puolustajien joukkoon. Eikä vähiten siitä syystä, että joukkueen alakerran kiekollinen liideri, John Klinberg, on nukkunut alkukauden ajan talviunta.

Siksi onkin todella aiheellista sanoa, että Honka on nykyään NHL-pelaaja. AHL ei saisi missään nimessä olla vaihtoehto, sillä taso on jo todistettu NHL-kaukaloissa, eikä se ole missään nimessä heikko.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?