Viime kaudella Florida Panthersille suuntaa näytti trio, jonka muodosti Aleksander Barkov, Jaromir Jagr sekä Jonathan Huberdeau. Näistä jälkimmäinen loukkasi itsensä kuitenkin jo ennen kauden alkua, eikä Barkovin ja Jagrin teutarointi ole ollut tämän jälkeen niin tehokasta.

Huberdeaun jättämää aukkoa on yrittänyt paikata tällä kaudella usea pelaaja, mutta nyt näyttää, että kunnon tärppi saatiin vasta viidennellä yrittämällä.

Panthersin uusi päävalmentaja (ja GM) Tom Rowe nimittäin istutti tällä kaudella seuraan saapuneen Seth Griffithin kaksikon vierelle, ja meininki oli heti vahvaa.

Heti tehoille

Suomalaistenkin lasien läpi katsottuna Grifftihin saapuminen Panthersin ykkösvitjaan oli onnistunut ratkaisu, sillä kanadalainen syötti viime yönä Barkovin iskemän maalin.

Hän heitti tilanteessa kiekon maalille, missä Barkov jo odotteli valmiina. Huberdeaun odotetaan palaavan kaukaloihin vasta tammi-helmikuussa, joten jos Griffith onnistuu vakuuttamaan valmennuksen myös jatkossa, tulee hän pelaamaan vitjassa vielä pitkään.

Päävalmentaja tyytyväinen

Panthersin päävalmentajana toimiva Tom Rowe oli myös tyytyväinen näkemäänsä, vaikka tunnustaakin samalla faktat; kyseessä oli yksi ja ainoa ottelu.

– Se oli vain yksi peli, mutta he pelasivat todella hyvin. Luonnollisesti, kun joku mahdollisuuden pelata Barkovin ja Jagrin kanssa, toivot, että kaveri ottaa siitä kaiken hyödyn irti. Näin Seth myös teki, Rowe kertoi NHL.com:n mukaan.