Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Erik Haula oli tekemässä syvällisempää haastattelua kiekkoraamatuksi tituleeratun The Hockey Newsin kanssa.

Haastattelussa Haula puhuu mm. siitä, minkälainen pelaaja hän on sekä millaista työtä NHL-pelaajana oleminen vaatii.

– Kovinta tässä liigassa on jatkuva työnteko, jota vaaditaan menestykseen. Kaikki tietävät sen, mutta peliä on pakko parantaa koko ajan, jotta pysyy mukana. Varsinkin playoffeissa tempo on todella kova, kaiken aikaa. Haluan myös pysyä täällä, koska NHL:ssä ei ole mitään, mistä en pidä. Tämä on isoin liiga, jolla on mahtavat fanit sekä fantastinen tunnelma.

– Pelityyliäni en ole muokannut kenenkään tietyn pelaajan tai minkään tietyn pelaajatyypin mukaan, vaan seurasin useampia pelaajia ja yritin napsia parhaita puolia peliini. Lopulta halusin kuitenkin tehdä omaa juttuani pelaajana. Esimerkiksi lempitapani tehdä maaleja ovat läpiajot, koska se tuntuu aina yhtä hienolta, kun pääsee haastamaan maalivahtia.

”Minun piti pidellä vauvaa”

Haulalta kyseltiin myös rennompia asioita haastattelun aikana, kuten pelinumeron valintaa, lempijoukkuetta tai mitä hän teki sopimusrahoillaan.

– Pelinumeroni kanssa minulla ei ollut paljoa valinnan varaa, he vain antoivat minulle numeron 56. Pelasin sillä puoli kautta ja tuntui, siltä, että numero sopi minulle, joten pidin sen.

– Nuorena lempijoukkueitani olivat Detroit Red Wings ja Anaheim Ducks, koska ne olivat hyviä joukkueita ja Teemu Selänne pelasi Ducksissa. Mitä taas tulee ensimmäiseen ostokseeni sopimuksen jälkeen, niin hankin itselleni asunnon Minneapolisista. En ole koskaan ollut autoihmisiä, mutta leasing-autoja olen käyttänyt muutamia kertoja sen jälkeen, kun allekirjoitin sopimuksen.

Haatattelun lopuksi häneltä kysyttiin myös erikoisinta fanikohtaamista.

– Se on ehkä pari vuotta sitten Minnesotassa tapahtunut tilanne, jossa minun piti pidellä pariskunnan vauvaa sylissäni fanikuvan ottamiseksi. En ole ennen pidellyt vauvaa, joten se tuntui aika oudolta.